Imprimir aquesta pàgina

El primer taller de cuina per afectats de disfàgia

El Consorci Sanitari del Maresme va organitzar aquesta activitat per ajudar les persones amb dificultat per empassar-se bé el menjar, una malaltia cada vegada més freqüent

Taller cuina Disfàgia

Mataró va acollir per primera vegada un taller de cuina de mercat adaptat a persones que pateixen disfàgia, una malaltia caracteritzada per la dificultat d’empassar-se el menjar que és cada vegada més freqüent. Per tal d’evitar els triturats els cuidadors i pacients que van participar en el taller van aprendre a cuinar plats amb productes de la temporada, gustosos i atractius.

El Consorci Sanitari del Maresme, pioner a l’Estat i referent internacional en aquesta patologia, va organitzar la iniciativa en col·laboració amb la Fundació Alícia i el suport de la Societat Europea de la Disfàgia (ESSD) i la Fundació de Recerca en Gastroenterologia (Furega).

Les dades
Un 84% de les persones amb malalties neurodegeneratives, un 50% dels que han patit un ictus i un 25% dels malalts de càncer de cap i coll es veuen afectats per aquesta malaltia.