Salut anuncia un nou sistema de gestió online

Boi Ruiz presideix la presentació d’un estudi sobre TIC en salut

L’alcalde, Joan Mora, va presidir el passat divendres, conjuntament amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, l’acte de presentació del Mapa de Tendències 2011 de les TIC en els serveis de la salut a Catalunya. Un estudi que destaca, entre altres dades, que el 92% dels hospitals catalans estan per sobre de la mitjana europea en nivell de TIC.

 

Durant l’acte, el conseller Ruiz va apuntar que a l’excel·lència en l’atenció sanitària a Catalunya caldrà afegir-hi millores en “la gestió del risc de la malaltia”. En aquest camp, va assenyalar que les TIC són essencials, gràcies a eines com la carpeta de salut, el canal salut o la història mèdica compartida. Isalut.catRuiz, que va voler elogiar la tasca de la Fundació TicSalut que té la seu al parc TecnoCampus i que ha elaborat el Mapa de Tendències presentat, va aprofitar per donar a conèixer Isalut.cat, la nova xarxa d'integració de tots els agents i serveis del sistema sanitari que el Departament de Salut, a través de la Fundació, pretén impulsar en el període 2012-2015. Amb aquesta nova proposta, es pretén aglutinar proveïdors, pacients i metges en un únic sistema de gestió online. Per tirar-ho endavant, el conseller de Salut, Boi Ruiz, reclama la implicació del sector informàtic. "Ara hi ha una relació client-proveïdor, però compartir risc entre tots és el que ens farà tirar endavant", va remarcar. Per aconseguir consolidar aquest projecte, el Departament haurà de potenciar les infraestructures.El granet mataroníEn la seva intervenció, Joan Mora va voler destacar el Clúster de Tecnologies Biomèdiques que impulsa l’ajuntament i que aglutina empreses, centres universitaris i institucions sanitàries com a factor de desenvolupament “que posem al servei del país”. L’alcalde va posar de manifest la importància de l’acte, celebrat a l’auditori del Centre de Congressos del parc TecnoCampus amb l’assistència de 300 professionals del sector sanitari, pel fet que representa “un punt de trobada del sector en què oferta i demanda conflueixen per generar eficiències i economies d’escala”.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: