Entra en funcionament l’edifici de l’Hospital dedicat a malalties mentals i addiccions

S’espera que hi passin unes 10.000 persones al llarg del primer any

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) va estrenar a principis de mes el nou edifici ambulatori de salut mental i addiccions, que s'ha construït al costat de l'entrada principal de l'Hospital de Mataró. El nou edifici aglutina els serveis que fins ara s'oferien en un equipament de carrer Sant Pelegrí i a l'Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Així, al nou centre hi ha el centre de salut mental d'adults, el centre de salut mental infantojuvenil, l'àrea d'atenció a les drogodependències, l'hospital de dia d'adults i l'infantojuvenil.

 

El nou centre ocupa una superfície de gairebé 2.000 metres quadrats i té 33 consultoris, a més d'espais específics per a l'hospital de dia. El trasllat a aquest nou equipament no suposa un augment dels serveis que ja s'oferien fins ara, però sí un augment de la qualitat del servei. Els espais són més amplis i el fet d'estar centralitzat en un únic espai facilita la tasca dels professionals. L'edifici ambulatori de salut mental i addiccions dóna servei a una població d'unes 400.000 persones de tota la comarca del Maresme. Segons el cap de Salut Mental del CSdM, Josep Cañete, es preveu que 10.000 persones passin cada any pel nou edifici. Cañete destaca que el perfil de pacients i patologies que es tracten són molt diversos: des d'ansietat, l'esquizofrènia, les drogodependències, o l'addició al joc.

 

Tot tipus d’addiccionsEn aquest sentit, Cañete ha detallat que al centre seran atesos pacients amb addiccions químiques, com les drogues legals –tabac o alcohol– o il·legals –cocaïna, heroïna– però també amb addiccions comportamentals que no suposen l'addició a cap tipus de substància, com l'addicció al telèfon mòbil o a les màquines escurabutxaques. Pel que fa als trastorns mentals, s'atendran patologies pròpies de la infància, l'edat adulta i fins a l'edat geriàtrica. Cañete detalla que hi ha malalties mentals greus com l'esquizofrènia o la bipolaritat, però també altres trastorns no tan greus però molt més freqüents com l'ansietat, les fòbies o la depressió.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: