Els treballadors de l'Hospital amenacen amb manifestacions contra la política de personal

Dos acomiadaments han fet esclatar la polèmica

El comitè d'empresa del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), que és qui gestiona l'Hospital de Mataró, ha fet públiques les seves queixes a la direcció pels darrers acomiadaments que s'han donat al centre. Consideren que és l’últim pas d'una política de personal que titllen d'"insostenible”. El comitè preveu convocar pròximament una assemblea per proposar a la plantilla la convocatòria de mobilitzacions per fer a front a la situació. Volen els acomiadaments nulsEls treballadors han posat en preavís la directora de Recursos Humans del CSdM, Antònia Velasco, així com el president i el gerent del consorci, Carles Manté i Pere Soley, a qui han demanat que els darrers acomiadaments siguin considerats “nuls”. El personal de l'Hospital de Mataró no està satisfet amb la política de personal de la gerència del CSdM. Es queixen perquè fa dos anys que tenen els salaris congelats, perquè la contractació de personal es fa “a dit” i per l'enfortiment de l'estructura directiva en detriment del personal assistencial. Els acomiadaments que han fet esclatar els treballadors són el d'una doctora de l'àrea de Teràpies Naturals i d'un treballador del departament d'Informàtica. L'empresa justifica els acomiadaments per una disminució “continuada” del rendiment dels treballadors que “afecta al bon funcionament de l'empresa”, una situació que qualifiquen de “falta molt greu”. Des del comitè d'empresa asseguren que no s'ha seguit el procediment correcte per dur a terme els acomiadaments.Cap notificació prèviaEls treballadors expliquen que la direcció del centre hauria d'haver obert un expedient disciplinari als treballadors, en tractar-se d'una falta qualificada de “molt greu”, abans d'acomiadar-los. “En cap moment hem tingut cap notificació de la instrucció de cap expedient, irregularitat, sanció o advertiment en relació als treballadors afectats”, asseguren.El CSdM ha reconegut la “improcedència” dels acomiadaments i ha acceptat indemnitzar els treballadors. Malgrat això, el comitè denuncia que l'actitud de la direcció és “prepotent, impròpia d'un estat de dret i pertanyent a altres èpoques”. Davant d'aquesta situació, està previst que l'assemblea de treballadors del pròxim mes de març debati la possibilitat d'iniciar un seguit de mobilitzacions per fer front a la situació.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: