Tres infermeres gambianes reben formació a l'Hospital de Mataró sobre el seguiment de l'embaràs

Les tres infermeres rebran formació fins al mes d’agost

Honeja Saine, Assiatou Njie i Maire Colley són tres infermeres gambianes que fins al pròxim mes d'agost seran a l'Hospital de Mataró per aprendre conceptes bàsics sobre l'embaràs i el seu seguiment sanitari. Durant la seva estada formaran part del personal d'obstetrícia, neonatologia, parts o atenció primària del centre mataroní. L'objectiu és importar al seu país d'origen els coneixements adquirits, aplicar-los i transmetre-ho a la resta de companys de l'hospital Victòria de Banjul de la capital gambiana, on treballen el projecte promogut per Jama Kafo i Musu Kafo, dues associacions d'africans de Mataró que des de l'any 1999 han treballat per fer arribar material sanitari a Gàmbia.L'any 1999 les associacions d'africans amb seu a Mataró Jama Kafo i Musu Kafo van veure en el trasllat de l'antic hospital Sant Jaume una oportunitat per començar a solucionar problemes sanitaris a Gàmbia. Amb l'obertura de l'actual centre hospitalari, es va demanar material de l'antic hospital per enviar-lo a l'hospital Victòria de Banjul de Gàmbia. A aquella primera acció de cooperació li han seguit en aquests darrers deu anys altres actuacions, com noves donacions de material o la formació i l'ajuda que han prestat quatre professionals de l'hospital de Mataró a Gàmbia. Ara, el camí s'ha fet a la inversa i tres infermeres gambianes són a Mataró per millora la seva formació. Quatre anys  de gestions per poder portar aquestes infermeresLa mediadora africana de l'hospital, Eva Bojang, ha explicat que han fet falta quatre anys de gestió burocràtica per poder portar les infermeres a formar-se i lamenta que el vist-i-plau hagi arribat justament ara, quan el personal sanitari és molt necessari al país per ajudar a combatre la malària. El que sí ha celebrat Bojang és que l'experiència és molt bona i no descarta que es pugui tornar a repetir. Tant la mediadora de l'hospital de Mataró com una de les infermeres que aquests mesos és a la capital del Maresme per formar-se, Honeja Saine, han explicat que és tant important aprendre durant la seva estada om després poder-ho explicar al seu país perquè més professionals sanitaris tinguin accés a aquesta formació. Saine ha detallat que moltes de les ensenyances que estan rebent són a partir del material electrònic del qual disposa l'hospital de Mataró, un material que a Gàmbia encara no està implantat. Tot i això, s'espera poder modernitzar els centres hospitalaris en pocs anys. Les tres infermeres que s'estan format a Mataró també a prenen aspectes organitzatius i de gestió del material.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: