El CAP de la Llàntia estarà enllestit el juny

El nou equipament, juntament amb el CAP existent al carrer Vallès, donarà cobertura a 20.500 habitants

El nou CAP de la Llàntia estarà enllestit de cara a l’estiu, segons les previsions. Serà el proper mes de juny quan l’ajuntament traslladi l’equipament a l’Institut Català de la Salut que serà l’encarregat d’equipar el centre amb el material necessari per a la seva posada en marxa. El CAP de la Llàntia –ubicat entre els carrers de la Boixa i de la Verge de Guadalupe–, juntament amb l’existent al carrer del Vallès, donarà cobertura a una població de més de 20.500 habitants. Concretament, als ciutadans que viuen a la zona limitada entre l’avinguda Puig i Cadafalch fins a la plaça Granollers i la Via Europa fins a l’autopista C-32. L’estructura de l’edifici ja està acabada i actualment s’està treballant en el revestiment de les façanes, la creació de les divisions interiors i les instal·lacions d’aigua, llum, calefacció i refrigeració. Així ho van poder comprovar l’alcalde, Joan Antoni Baron, i el regidor d’Obres, Francesc Melero, en una visita realitzada el passat divendres. Les previsions són que l’ICS pugui començar a equipar el centre a partir del mes de juny per la seva posada en marxa. Les dades de que disposa el consistori apunten que la inauguració del nou CAP no ha de representar un increment de personal mèdic i d’infermeria. Està previst que, un cop enllestits els treballs, part del personal de l’equipament del carrer Vallès es traslladi a La Llàntia per fer-se càrrec del centre. Malgrat això, la creació del nou centre amplia la capacitat d’absorció màxima amb la possibilitat de disposar de 18 equips de medicina familiar –11 actualment– i de 6 equips pediàtrics –3 a hores d’ara. La població més propera al nou centre podrà escollir entre mantenir el seu metge o canviar, prioritzant la distància al centre. El mateix passarà amb les persones del barri de Cerdanyola que vegin que el seu metge es desplaça a La LLàntia.    

L'edifici 

 

El CAP tindrà una superfície útil de 940 m2, sobre una superfície total construïda de 1.088m2. L’edifici estarà format per dos cossos lineals, situats a diferent alçada donat el fort desnivell dels terrenys. D’aquesta manera el cos alineat amb el carrer de la Verge de Guadalupe tindrà dues plantes, mentre que l’alineat amb el carrer de la Boixa, situat a la zona més baixa, en tindrà tres. Totes dues estructures s’uniran a la cantonada dels vials on es situarà l’accés al CAP. El projecte d’edificació ha tingut en compte criteris d’economia constructiva i estalvi energètic, com l’entrada de llum natural. Les obres, tan dels enderrocs com de costrucció, van ser adjudicades a Construcciones Deco per un import d’1.905.737 euros. L’ICS reintegrarà el cost de les obres que executa l’Ajuntament un cop hagin finalitzat. 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: