Imprimir aquesta pàgina

Pluja de crítiques a Bote per "permetre" la plantada de Creus

PxC anuncia que denunciarà els fets i les joventuts del PP exigeixen la dimissió de l'Alcalde

Acció creus grogues

La plantada de Creus simbòlica de diumenge està costant a l'Alcalde David Bote i al govern municipal una pluja de crítiques per part de l'espanyolisme local. Ahir mateix Plataforma per Catalunya anunciava que es querellaria contra l'acció, al considerar que s'havia vulnerat la llei, un extrem que avui dilluns també fa seu les Noves Generacions del Partit Popular. En un comunicat dur, les joventuts demanen la dimissió de l'Alcalde així com saber "per què la Policia Local no va rebre l'ordre d'impedir la plantada o de retirar les creus que embrutaven un espai públic". En el comunicat, els populars arriben a titllar als concentrats de diumenge com "aprenents de kale borroka". 

El grup municipal de PxC a Mataró ha presentat aquest dilluns una denúncia administrativa contra els promotors de la plantada de creus per la llibertat a la platja de la capital del Maresme. La regidora de la formació, Mónica Lora, també ha sol·licitat informació al consistori per "si existeixen responsabilitats en tot això per part de l'equip municipal". En un comunicat, recorden l'estat espanyol hauria d'haver garantit que l'acte no es fes perquè les platges són competència seva i perquè, tot i que "no ho sembli", l'aplicació de l'article 155 segueix vigent en els Mossos d'Esquadra. "Nosaltres seguirem treballant per aconseguir restablir la normalitat, l'equitat i la pluralitat política dins d'un entorn neutral", afegeixen.

Cal recordar que l'autorització d'accions, com la de manifestacions, no és una competència municipal sinó autonòmica. 

Els Segadors del Maresme desconfien dels cossos de seguretat

Els Segadors del Maresme, organització convocant de la manifestació de dissabte que ve, també va reaccionar airada al que consideren permissivitat amb la protesta d'ahir. Asseguren que "les diferents administracions i cossos de seguretat han permès que uns pocs es facin amos de l'espai de tots i es burlin de la seguretat". El grup assegura que "no podem tornar a confiar en l'actuació dels responsables de mantenir l'ordre i la convivència". 

Ple municipal d'Abril

CiU critica els registres als cotxes
Les crítiques a Bote venen, també, del sector sobiranista. El grup municipal de CIU vol saber si l’alcalde va donar l’ordre als agents locals per escorcollar els vehicles que accedien a la Platja i amb quina base jurídica es van fer. En un comunicat asseguren que "Una vegada més hem de lamentar que Mataró, amb el seu alcalde al capdavant, s’hagi convertit aquest cap de setmana en l’abanderada de les prohibicions i les limitacions a la llibertat d’expressió". Els convergents volen saber "qui va donar l’ordre a la Policia Local de revisar i escorcollar els cotxes, si va venir dels comandaments policials o si, per contra, va ser una ordre de l’alcalde o algun dels seus regidors". Per a Quim Fernàndez, “trobem aquesta actuació policial molt greu i preocupant perquè creiem que està del tot injustificada. No volem pensar que l’alcalde Bote ha intentat impedir a la ciutadania el seu dret a l’exercici de la llibertat d’expressió, per això demanem explicacions sobre els escorcolls que s’han fet”, afegeix.