Imprimir aquesta pàgina

L'Ajuntament condemna en Junta de Portaveus l'agressió de dissabte

El consistori es personarà a la causa "si les diligències policials assenyalen l'existència de delictes d'odi"

Ajuntament Silenci

La Junta de Portaveus extraordinària que s'ha celebrat aquest dilluns a l'Ajuntament de Mataró ha aprovat un manifest de "condemna a l'agressió amb tints feixistes" que es va produir dissabte al vespre al centre de la ciutat, en el context de la marxa per la unitat d'Espanya que va recórrer els carrers de la capital del Maresme. A més, en cas que les diligències policials assenyalin l'existència d'un possible delicte d'odi en els fets, el consistori es personarà com a acusació particular. El manifest subratlla que l'Ajuntament rebutja "qualsevol tipus de violència", vingui d'on vingui, i apunta que "qualsevol agressió motivada per pensament o ideologia és una forma d'autoritarisme".

El text condemna "rotundament" l'agressió i expressa la confiança de l'Ajuntament en què "gràcies als testimonis i a la col·laboració ciutadana, les forces de seguretat podran identificar els agressors i que aquest tipus d'actuacions no quedaran impunes a la ciutat". Des del consistori es demana "respecte per a totes les opinions" i que la població sigui capaç de manifestar-se "sense atemptar contra els drets i les llibertats dels altres", especialment, apunta el text, en un moment "tens" com a conseqüència de la conjuntura política.

El manifest s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, ERC-MES-AM, VOLEMataró, C’s, PP, ICV-EUiA i PxC. CiU s’hi ha abstingut i la CUP ha votat en contra.

 

CUP cuellar
CUP i CiU lamenten que el manifest no reflecteixi que "durant la manifestació es va increpar veïnat que tenia estelades penjant als balcons". CUP i CiU presentaran una declaració institucional pròpia a la pròxima junta de portaveus en la que "no es negui la realitat", segons ha detallat el portaveu de CiU, Joaquim Fernàndez. A més, des de la CUP, acusen PP, Cs i PxC de ser "corresponsables del clima d'hostilitat" que es va viure.

En un comunicat, la CUP explica que ha votat en contra “perquè no s’ha acceptat incloure cap esment als incidents que es van produir en el transcurs de la manifestació espanyolista contra els veïns i  les veïnes que tenen penjada l’estelada al balcó de casa seva; i, alhora, perquè considerem que PP, PXC i C’s són corresponsables del clima d’hostilitat amb què es va desenvolupar aquesta manifestació i, conseqüentment, pensem que l’Ajuntament ha d’exigir responsabilitats penals als seus organitzadors”.