El Ple es fa ressó dels principals temes d’actualitat de la ciutat

El transformador, Mataró Bus i la nova normativa europea sobre el foc, entre els punts destacats

Com ja és habitual cada mes, el Ple mataroní va dedicar bona part de les seves primeres hores a temes generals com, per exemple, l’internacionalització del dret de decidir a tenir un Estat propi del poble català o la condemna de la violència xenòfoba a la pràctica esportiva. Malgrat tot, però, en aquest cas, un parell de punts sí van estar relacionats amb Mataró en major o menor mesura. D’aquesta manera, la CUP presentava el manifest per la defensa dels grups de cultura i tradició catalana amb ús de materials pirotècnics (en perill per la normativa europea) com a suport a les colles relacionades amb el foc de la ciutat i Convergència portava al Ple el peatge de la c-32.

El transformadorMés enllà d’aquestes primeres dues hores, el Ple, com era d’esperar, va tractar temes que han estat a la primera plana dels mitjans de la ciutat en les últimes setmanes. I com ja és habitual, també, hi va haver protestes ciutadanes. En aquest cas, es tractava dels veïns del carrer Sant Antoni i l’Avinguda Maresme afectats pel transformador d’Endesa. Sobre aquest tema, i després de la lectura d’un manifest per part d’un representant dels veïns, va ser el torn del regidor Francesc Melero d’explicar les actuacions portades a terme. Melero va narrar tots els contactes amb Endesa però la seva resposta no va acabar de convèncer ni l’oposició ni els veïns reunits a la sala.

Davant la sorollosa reclamació dels afectats, el mateix alcalde es va comprometre a supervisar personalment el procés. “Tenim zones de Mataró amb pals de llum que suposen un perill i Endesa tampoc se’n fa responsable”, va comentar Baron exemplificant la posició de la companyia elèctrica davant les actuacions en les ciutats. La companyia elèctrica considera que aquestes millores les ha de cobrir econòmicament l’ajuntament i, per tant, els ciutadans.

Els busos i els mitjans

Les noves línies de Mataró Bus van fer acte de presència gràcies a la pregunta formulada pel PP. El Ple es feia ressó, d’aquesta manera, de la polèmica amb els nous recorreguts i de les queixes de les associacions de veïns. Per la seva banda, CiU va aprofitar per questionar el procés d’acomiadament del cap d’emissions de Mataró Ràdio i Maresme Digital TV. En aquest cas, Baron va reconèixer un error personal degut a una ambigüitat en els reglaments de Mataró Audiovisual.