Un 60% de les rieres del Maresme pateix algun tipus d’alteració

El Projecte Alocs posa de manifest la degradació de les ribes

Un 60% de les rieres i torrents del Maresme pateix algun tipus d’alteració. Aquesta és una de les conclusions que es desprenen dels resultats provisionals del Projecte d’estudi i conservació de les rieres del Maresme (Projecte Alocs), segons una primera anàlisi sobre les dades recollides en el període 2003-2004.

L’estudi va escollir l’aloc perquè és un arbust característic de les rieres del Maresme que creix fent petits boscos que ressegueixen les rieres i torrents (els alocars) i per tant, serveix com a bioindicador de l’estat de conservació de les rieres.

Primers resultats
Una primera anàlisi de les dades obtingudes posa de manifest que el 60% de les ribes del Maresme pateix alguna alteració (marges descalçats o erosionats, murs artificials, etc) i només el 21% dels trams tenen alocs. A més a més, d’aquests trams amb alocars, el 70% presenten algun tipus d’amenaça. La degradació de les rieres doncs queda patent segons aquest estudi, el que permetrà als municipis prendre mesures correctores i de conservació de les rieres.


El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: