Imprimir aquesta pàgina

Els joves, en peu en la lluita contra el canvi climàtic

La Setmana pel Clima acaba amb una dotzena de manifestacions arreu de Catalunya

Fridays for Future

El moviment ecologista crida aquest divendres a la mobilització per la vaga mundial pel clima, amb una aturada d'estudiants i de consum que preveu diferents accions al carrer i centres de treball de tot Catalunya. 

Fridays for Future (F4F), juntament amb altres col·lectius ecologistes com Greenpeace, Ecologistes en Acció o Climacció, han organitzat una jornada de mobilització a Barcelona a la que també se sumaran els representants i activistes de l'organització amb seu a Mataró.

Els actes començaran a la una del migdia amb una concentració a la plaça de Sant Jaume per escoltar una xerrada a càrrec de Yayo Herrero i Daniela Ortiz sobre justícia climàtica. A partir de les dues arrencarà la preparació les pancartes, i a les sis de la tarda es donarà el tret de sortida a la manifestació, que tindrà lloc als Jardinets de Gràcia de Barcelona. La marxa acabarà cap a quarts de vuit a la plaça Catalunya amb discursos, actuacions castelleres i concerts. 

Les mobilitzacions d'aquest divendres posen el punt final a la Setmana pel Clima, que s'ha celebrat els darrers dies arreu del món coincidint amb la Cimera d'Acció Climàtica de l'ONU 2019. 

Acció col·lectiva al Parc de la Llibertat

Aquest matí, la comunitat educativa de l'Escola Montserrat Solà participa en una acció col·lectiva amb motiu de la vaga mundial pel clima. La trobada serà de 10 a 12 hores al Parc de la Llibertat (davant la porta principal del centre) i comptarà amb la presència de l'artista Nathalie Rey. De fet, la seva obra, Nàufrags, és la que ha inspirat l'esdeveniment. 

Acció col·lectiva Montserrat Solà