Imprimir aquesta pàgina

Unes 1.300 persones participen en el Coop Maresme

L'entitat seguirà comptant amb el suport de la Generalitat per desenvolupar el projecte durant el curs 2019-2020

Ciutat 2017/2019, Coop

Més de 1.300 persones han participat en la 3a edició del Coop Maresme, el nom amb què es presenta públicament l’Ateneu Cooperatiu del Maresme. Durant el curs 2018-19 l’Ateneu ha acompanyat més de 40 projectes d’economia social i solidària, s’han constituït 11 entitats d’economia social, s’han establert set punts d’atenció a tota la comarca i s’han fet set activitats per promoure el cooperativisme i l’ESS, entre les quals destaquen l’exitosa jornada per a l’Administració pública, la Fira de l’Economia Social i Solidària i la darrera Jornada d’Educació i Cooperativisme.

L’Ateneu, a més, ha treballat de la mà de centres educatius per donar a conèixer la fórmula cooperativa entre les joves. En el transcurs dels últims 12 mesos s’han elaborat 26 tallers d’introducció al cooperativisme i l’ESS així com 14 rutes per conèixer les cooperatives de la ciutat. A més, s’han constituït 5 cooperatives d’alumnes i formació al professorat.

En termes qualitatius s’ha col·laborat amb 16 dels 30 municipis del Maresme per promoure l’ESS, elaborant paral·lelament la diagnosi de l’economia social i solidària del Maresme 2019. Enguany ha estat feta amb perspectiva de gènere amb l’objectiu d’obtenir informació rellevant per al desenvolupament de les properes accions i polítiques de l’ateneu, que alhora responguin a les inquietuds socials del moment.

A més, les persones que formen Coop Maresme han creat un programa formatiu per a la creació i consolidació de cooperatives, i també han participat i col·laborat en l’articulació de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius.

Un pol cooperatiu amb diferents facetes

Coop Maresme té per objectiu esdevenir un pol cooperatiu generador d’espais de trobada, d’atenció, difusió, creació i enfortiment de l’economia cooperativa, social i solidària al Maresme. De cara a l’any vinent, Coop Maresme seguirà comptant amb el suport de la Generalitat per desenvolupar la quarta edició del projecte.

Informació de contacte: www.coopmaresme.cat // twitter.com/coopmaresme facebook.com/coopmaresme