Imprimir aquesta pàgina

Xnergic forma part del Top100 d’Innovacions Educatives a nivell mundial

El projecte afavoreix que els joves coneguin de més a prop el món de la tecnologia

Ciutat, Xnergic

La Fundació Telefónica ha publicat recentment el Top100 d’Innovacions Educatives a nivell mundial, una àmplia investigació desenvolupada aquest any sobre totes aquelles iniciatives que suposen un nou repte per a l’educació. La Fundació TecnoCampus forma part d’aquest rànquing amb la seva iniciativa Xnergic, per promoure vocacions tecnològiques entre els joves d’entre 12 i 18 anys. Aquestes 100 iniciatives innovadores en l’àmbit de les ciències i la tecnologia han estat identificades en el projecte “Desafío Educación”.

El projecte Xnergic va sorgir fa dos anys amb la voluntat de fomentar les vocacions tecnològiques dels nois i noies en edat d’orientar la seva vida acadèmica i professional, com a resposta a la davallada de vocacions tecnològiques que experimenta el país.

En aquest temps, prop de 400 nois i noies han participat en diferents activitats, des de grups d’entrenament setmanals, campus o competicions en línia relacionades amb la tecnologia, i concretament amb la robòtica, la impressió 3D i la programació de videojocs. El model també ha merescut l’atenció d’altres universitats de l’Estat, que s’han interessat per conèixer aquesta iniciativa i aplicar-la al seu àmbit d’influència.