Torna la venda d'alimentació als mercats no sedentaris de Mataró

Els sis mercats ambulants de Mataró tornaran a celebrar-se a partir d'aquest dissabte, cinc al 100% i el de la Plaça de Cuba al 50%

Especials, 2014/2015, Mercats

A partir d'aquest dissabte 16 de maig tornaran a l'activitat les parades d’alimentació dels mercats no sedentaris de Mataró. Ho faran aplicant mesures per garantir, especialment, la distància de seguretat entre els usuaris i també respecte els venedors. Recordem que l’Ajuntament va suspendre a partir del 19 de març de manera temporal l’activitat dels mercats de venda no sedentària, inclosos els de fruita i verdura, amb motiu de l’estat d’alarma pel coronavirus.

El que de moment no tornaran encara a l'activitat, són les parades de roba i altres productes no alimentaris.

Els sis mercats ambulants tornaran a celebrar-se a partir d'aquest dissabte 16 en les seves ubicacions habituals, tot i que amb mesures de seguretat com el control d’accés i l’esponjament de les parades per minimitzar el risc de contagis. Els mercats podran mantenir el nombre de parades habituals excepte a la plaça de Cuba, on es veuran reduïdes a la meitat.

La suspensió ha afectat als mercats de Cerdanyola, Cirera-Molins, l’Escorxador, plaça Gran, plaça de Cuba i Pla d’en Boet. La majoria d’ells se celebren habitualment els dissabtes, a excepció del de fruita i verdura de la plaça Gran (de dimarts a dissabte), i el de roba de la plaça de Cuba, que té lloc els dijous.

Tots al 100% exceple la Plaça de Cuba, al 50%

Les parades s’han redimensionat i reubicat, i tots els mercats poden activar al 100% la seva oferta d’alimentació a excepció del mercat de la plaça de Cuba. En aquest cas, la nova distribució de l’espai només permet el 50% de les parades, de manera que els venedors faran rotació per instal·lar-se els dissabtes cada quinze dies. En la resta de mercats es guanyarà espai per tal de poder garantir la separació entre parades.

Mercat Plaça de Cuba Exterior (Arxiu)

Els mercats de Cerdanyola, Cirera-Molins i l’Escorxador, augmentaran el seu espai total per facilitar la circulació dels usuaris a la vegada que disposaran de dos punts de control d’accés situats als extrems de la superfície destinada a venda. Pel que fa al mercat de Pla d’en Boet les parades de fruita i verdura mantenen la seva ubicació habitual al carrer de Joaquim Puig i Pidemunt, però només s’hi podrà accedir des de l’avinguda de Lluís Companys. El mercat de la plaça Gran, per les característiques de l’espai i la limitació del nombre de parades, és l’únic que no precisarà control d’accés, malgrat es supervisarà l’aforament. Per últim, el mercat de la plaça de Cuba instal·larà les parades a la part de muntanya de la plaça, a tocar del carrer de Sant Joaquim i també a l’aparcament de zona blava entre els carrers Deu de Gener i Salvador Palmerola. En aquest mercat hi haurà tres punts d’accés.

Tots els mercats limiten excepcionalment els seus horaris d’obertura al públic de les 9 a les 14 h. L’Ajuntament ja ha fet arribar les normes de seguretat als marxants, entre elles l’obligació d’estar protegits amb mascareta i guants i disposar de gel desinfectant a les parades. La distància entre les parades serà de dos metres i no es podrà vendre pel lateral de les mateixes.

Als diferents mercats hi serà present un dispositiu amb personal municipal durant la seva reactivació per tal d’anar supervisant el seguiment de les mesures per part de paradistes i clients, així com per assessorar i informar sobre possibles dubtes.

Recomanacions per als USUARIS dels mercats (Ajuntament de Mataró)

Normes Mercats

- Respecteu en tot moment la distància de seguretat de 2 metres.

- Eviteu aglomeracions. Limiteu el temps de compra al realment imprescindible: evitareu riscos i permetreu accedir a persones que estiguin a l’espera de fer-ho. L’aforament dels mercats és limitat.

- Es recomana l’ús de les mascaretes.

- S’estableix un horari no exclusiu, però sí d’accés preferent, per a les persones més grans de 65 anys. Serà de 10 h a 12 h i es gestionarà aquesta prioritat des dels punts d’accés als mercats.

- Espereu el vostre torn a la línia d’espera i no toqueu el producte exposat.

- En la mesura que sigui possible efectueu el pagament amb targeta de crèdit o similar.

- Cal rentar-se les mans al sortir i a l’arribar a casa.

- Les persones diagnosticades o amb simptomatologia compatible amb la COVID-19 (tos, febre, dificultat respiratòria) o les que convisquin amb persones diagnosticades i amb símptomes, s’han de quedar a casa en aïllament domiciliari.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: