... David Vergés

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l’art i gestor cultural

  • Àlvar Sàez i Puig
  • Divendres, 24 Maig 2013 00:00

El Tot 2013, parlem de david vergés

El Col·legi d’Aparelladors de Mataró presenta, del 3 al 30 de maig de 2013, l’exposició ‘Res no és el que sembla’ de l’artista mataroní David Vergés.
Dins el panorama artístic actual trobem, moltes vegades, manca de saba nova. Bones propostes, però sempre ja vistes. No és el cas de David Vergés que cerca en l’experimentació aquest anar més enllà.


Les seves taques, els cartons antics són la base d’una obra on l’atzar hi juga un paper molt important. La complicitat entre artista i públic li permet apropar-se i fer participar a aquest segon.

Podem buscar fonaments en els ismes: dadaisme, minimalisme o en l’art povera (art pobre), la gestualitat, etc, però seria entrar en un terreny relliscós.
David Vergés, intenta superar proximitats amb altres moviments artístics, buscant per un cantó creativitat i que qui vulgui interpretar la seva obra es deixi anar, no faci judicis a priori.

Aquest ‘menys és més’ esdevé en Vergés font i paradigma del seu fer. És l’artista en estat pur, sense edulcorants, només emprant allò just i necessari. L’espectador agraeix aquest gest de sinceritat.

Res no és el que sembla recorda el mite de la caverna de Plató. En el món de les ombres no trobarem el vertader camí. És el món de les llums el que ens ha de guiar, aquest està guiant a David Vergés en el camí de l’art.