...4ª Exposició Obra Artística Fundació Bufí i Planas

Alvar Sàez i Puig. Historiador de l'Art

Per circumstàncies de la vida, -que hom no desitjaria tot i el tracte exquisit del seu personal- , vaig poder veure a l’Hospital de Mataró la 4a Exposició d’Obra Artística realitzada per la Fundació Bufí i Planas.En la mateixa es podia veure l’obra de 18 artistes: C.Aguilar, M.C.Bufí, M.J.Carrasco, M.Delgado, S.Diez, M.Fernández, M.González, O. Guzmán, J.Moragas, J.A.Moreno, M. Na­varrete, N.Paricio, J.Picaza, M. Picazo, G.Romero, J.Tarridas, A.Torrado i S.Vilaseca.Ja sé sap que en aquest tipus de col·lectives es poden trobar treballs de més o menys qualitat. Té més vàlua la intencionalitat de les mateixes que no pas la recerca d’obres de primera línea, tot i que sempre hi ha sorpreses.Un dels gests, -que dignifica aquests tipus d’actuacions-, és dotar en espais poc habituats a tenir mostres d’art, com és el cas de l’Hospital de Mataró, d’iniciatives d’aquest tipus.Altres països d’Europa i del món tenen molt clar que l’art ha de sortir al carrer però que també l’art pot tenir cabuda en qualsevol tipus d’interior: cafès, llibreries, fàbriques, entitats bancàries, estacions ferroviàries, etc.Aquí en comencem a prendre nota. Recordo una estada a Viena, -on em va sobtar veure pintures exposades en un dels seus carrers sense estar vigilades dia rere dia- , també ens falta aquesta sensibilitat. Les ciutats de les escultures i pintures al carrer existeixen, i també les que gestionen els seus interiors dotant-los de qualsevol exemple de manifestació artística, no em refereixo només a pintures, sinó a música, dansa, teatre, cinema, etc.Estem lluny de centres culturals europeus com poden ser Viena, Praga, Berlin, Berna, Bratislava, etc., tot i que comencem a posar, mitjançant iniciatives privades i de vegades públiques, els nostres granets de sorra per canviar aquesta situació.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: