Igualtat de gènere

Olga Lorente. Article d'opinió

Blocs, enfeina't-igualt de genere

Fa uns dies vaig assistir al Bar El Públic a Mataró on feien una sessió de jocs referents a la igualtat de gènere que organitzava Artijoc.


Quantes coses se’ns obliden en el dia a dia de la importància que té ser iguals per sobre de tot!

Tot i el que s’ha avançat queden tantes coses pendents!

La conciliació laboral i familiar, la fi de la violència i la discriminació.

Aquestes tres millores són les típiques i tòpiques que s’han generat sempre al voltant de la dona, però cal apuntar que hi ha moltes dones maltractadores, que hi ha moltes líders femenines que discriminen homes a la feina (i més en alguns sectors concrets) i que hi ha homes que volen, tant o més que les dones, una conciliació laboral i familiar.

Les queixes que es formulen sembla que els governs siguin els que han d’actuar, està clar que sí, però, som conscients diàriament de les desigualtats que cometem per gènere?

Si fem una tasca d’introspecció, ens podem preguntar coses com:

Repartim a casa les tasques de forma justa?

Seguim utilitzant els estereotips de fa segles: “la dona és molt sensible i els homes són forts”...

Potenciem el que ens fa sentir orgullosos de qui som? I del nostre gènere?

Us invito a reflexionar-hi. Una bona manera serà de la manera com ho vaig fer jo. La meva proposta és: Aneu a ARTIJOC (www.artijoc.com) agafeu un dels jocs que tenen en préstec i, si creueu el carrer, podeu prendre una bona infusió i un bon entrepà a El Públic, www.elpublic.cat, un espai en el que l‘ambient afavoreix el diàleg, la participació i, sobretot, la reflexió!

 

Olga Lorente Valero

Psicòloga Sòcio-laboral  Núm. 13893
olgalorentevalero@gmail.com

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: