Analitzem-nos

Psicòloga socio-laboral

Anteriorment parlàvem de la necessitat de reflexionar sobre la nostra situació inicial en el moment de cercar feina.

On estem posicionats? Quines són les nostres prespectives? són reals o no? Tenim clar què volem (i aquí no serveix una feina “del que sigui” busquem una professió amb unes condicions i qualitats que oferim, per tant ‘el que sigui’ no ens val).

• QUÈ VULL? quin és el meu / meus objectiu/s? Tinc clar quins són? Estic motivat/da per a ells? He utilitzat canals i eines que m’han permès clarificar aquest objectiu i definir-lo (per exemple: he utilitzat un professional de l’orientació que m’ha assesorat? He realitzat algun test de competències professionals?...)

• QUÈ TINC? què és el que ja posseeixo? I què és el que EM FALTA per assolir-lo?

• QUÈ EM DEMANA EL MERCAT LABORAL? Quins factors poden perjudicar l’assoliment del meu objectiu?

• Quines OPORTUNITATS m’oferei­xen? Quins recursos tinc al meu abast?I un cop realitzat aquesta analisi cal establir un pla de treball, disposo de temps? Puc i vull realment treballar en aquest pla per assolir l’objectiu final?

A modus d’exemple:Noia de 45 anys que té clar que vol dedicar-se a l’hostaleria. Després de passar per un període d’orientació decideix que el que realment la motiva seria ser cambrera, té experiencia en atenció al públic i per tant ja és una competència assolida però en canvi no té cap coneixement sobre higiene alimentària, i veu que el mercat laboral l’hi demana. Decideix per tant formar-se però la seva necessitat imminent de treballar l’obliga a combinar estudis amb altres feines que no són dins el seu objectiu professional.

Siguem pràctics, analitzem la situació, no la global, LA NOSTRA PRÒPIA, i fem-ho des de l’honestedat de qui som, què hem fet i què podem oferir dins el context de la realitat actual.

POSICIONA’T, BUSCA EL TEU OBJECTIU, EQUIPA’T I CAMINA

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: