L’ordre a l’hora de posar ordre. Organitza’t abans de guardar

Trobar una lloc per cada cosa i deixar cada cosa al seu lloc!

Blocs, enjoy ordre-organitza't abans de guardar

Saps quina és la fórmula secreta per mantenir l’ordre a casa teva? Trobar una lloc per cada cosa i deixar cada cosa al seu lloc!


Ara que ja fa dies que ens vam decidir a ordenar, ja ho vam agrupar tot en un mateix lloc per poder-nos fer a la idea de la quantitat de coses que tenim i ja hem descartat tot el que no volem/necessitem, arriba el moment de guardar les coses amb les que ens quedem. No vulguem corre i fer-ho de qualsevol manera perquè sinó tot l’esforç anterior no haurà servit per res.

Com acabo de dir, és imprescindible que cada cosa tingui el seu lloc per evitar que quedi abandonada a qualsevol lloc de casa. Perquè segur que esteu d’acord amb mi en que només cal deixar una cosa mal posada al damunt de la taula del menjador o en un marbre de la cuina perquè actuï com a imant de moltes altres coses que no tenen un lloc on guardar-se (o el lloc que tenen no és el correcte).

El millor abans de guardar les coses és mirar exactament què tenim i de quin espai disposem.

Sempre deixarem les que utilitzem més sovint a llocs de fàcil accés. Aquesta és una de les claus de l’èxit d’un ordre durador. Cal que ens sigui pràctic trobar i agafar les coses quan les necessitem però també cal que sigui molt fàcil tornar-les a guardar. Perquè quan necessites una cosa l’agafes d’allà on sigui, encara que per arribar-hi necessitis una escala o hagis d’anar a una altra habitació. El problema ve quan l’has de tornar a guardar: ens fa mandra tornar a agafar l’escala o desplaçar-nos d’habitació i llavors és quan la deixem a qualsevol lloc, generant desordre.

Per això és important que t’agafis el teu temps davant de l’espai que estiguis ordenant, classifiquis els objectes a guardar en funció del grau d’ús que en facis i decideixis on i com guardar-los.

No cal dir que sempre que es pugui ho farem en vertical. El plegat vertical no només està reservat a la roba de vestir. La resta de tèxtils de la casa també es poden plegar seguint aquest sistema: els draps de cuina, les tovalloles, les estovalles, els tovallons...tots!!

Si el que estàs ordenant és un calaix, guarda les coses (sobretot les que siguin petites) dins de caixes i per categories. És a dir: si per exemple són coses del bany, posa tot el maquillatge en una caixa, els estris per pentinar-te a una altra, els d’afaitar en una altra, etc... Evitaràs que s’escampin pel calaix i quan els hagis d’utilitzar només et caldrà treure la caixa en qüestió, sense haver de tocar la resta.

Quan comencis aquest procés, no cal que compris un munt de caixes. Reutilitza les que tinguis per casa o utilitza caixes de sabates. Pensa que la organització que decideixis en un primer moment no té perquè ser la definitiva. Prova durant uns dies si la manera com has guardat les coses t’és còmode i pràctica. Si no és així, canvia de lloc el que vegis que no et va bé. És normal que triguis uns dies en trobar el lloc ideal per cada cosa.

Quan creguis que ja l’has trobat, llavors és quan, si vols, pots anar a comprar caixes, perquè ja sabràs exactament per què les vols i on les vols posar. Tot i que insisteixo, no cal gastar-se molts diners podent reutilitzar el que ja tenim per casa. Pensa que moltes vegades són caixes que van dins de calaixos i ni es veuen.

Un últim esforç. Pensa que si aquesta part la fas correctament, no ho hauràs de fer més ja que ja tindràs un lloc per cada cosa i cada cosa al seu lloc, la fórmula secreta de l’ordre.

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: