Enneagrama (3/12)

Jaume Patuel i Puig. Psicòleg-Psicoterapeuta

Adonem-nos que:els números 1, 9 i 8 estan orientats a l’acció, a FER els números 7, 6 i 5 estan orientats a la raó, a PENSAR. els números 4,3 i 2 estan orientats a les emocions, a SENTIR. Un dibuix en ajudarà a situar-los:

 

Com deia, el carruatge està portat per 9 cavalls, no únicament pel que predomina. Com el paller té el pal per aguantar la resta, que són vuit.Ho recordo perquè cada persona té una part d’acció, una part racional i una part emocional. A més, aquesta teoria és dinàmica, que vol dir que hi ha un xoc d’emocions oposades o de prohibicions. Això genera dinàmica i conflicte, bàsicament a nivell inconscient. Nosaltres en veiem els efectes, les alteracions. Tot és per anar madurant... Cal recordar molt bé un principi: No hi ha cap personalitat, que sigui millor una que l’altra. Totes són correctes i adequades. Cada personalitat té la seva pròpia finalitat, talents o qualitats. És a dir, cap número és millor o pitjor que els altres. És el que li ha tocat per herència. Cal conèixer-lo i així poder madurar millor.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: