L’escola: Les aigües

Jaume Patuel I Puig.Psicòleg-Psicoterapeuta

Les Aigües és una escola de Mataró, considerada com un punt de referència per a l’educació especial (EE) arreu de Catalunya.A la nostra societat li calen escoles com aquestes i també les d’un altre nivell per tal de poder atendre de forma comprensiva el creixement d’aquells nens i nenes i també adolescents que presenten unes serioses dificultats en els seus processos no tant sols d’aprenentatge sinó també de maduració per causes diverses.Les Aigües, escola d’EE presenta un disseny arquitectònic molt adequat a les necessitats físiques i emocionals del seu alumnat. Espais amples. Molta estimulació per a la sensorialitat i sensibilitat. Evitació de dificultats psicomotrius que permeten el desenvolupament adequat per a aquest alumnat.Voldria destacar dos aspectes d’aquesta escola. El primer: Un professorat molt implicat en els processos dels alumnes, a més d’una bona i excel·lent preparació per a aquesta tasca que no és gens fàcil ni, malauradament, massa gratificant a nivells de contemplar el canvi de conductes exteriors, però sí de tasca educativa en el món emocional. El segon: Una AMPA realment implicada en els afers corresponents als pares. La realitat dels seus fills presenta una seriosa dificultat per a una inserció adequada a la societat. Pares valents, coratjosos a fi de fer conèixer a la societat aquest sector social que ha de ser reconegut, ajudat i sentir-se solidari amb ell. És un somni fet realitat per a moltes famílies que no poden portar als seus fills a una escola ordinària.Ara bé, és una escola d’EE que funciona molt bé junt amb les seves deficiències o limitacions, gràcies a la gestió ben portada pel Director i ben considerada per les autoritats polítiques i civils. I com alguns pares han pogut expressar: Llàstima de no haver-lo portat aquí abans!

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: