El somni del rei Nabucodonosor (1)...

Un gran rei, de Babel, Nabucodonosor, que va tenir un somni i volien que fos interpretat per gent. Però ningú ho sabia fer, fins arribar Daniel, un jueu.

Qui no recorda, parlo de les persones grans, quan estudiàvem la Bíblia, el somni d’un gran rei, de Babel, Nabucodonosor, que va tenir un somni i volien que fos interpretat per gent. Però ningú ho sabia fer, fins arribar Daniel, un jueu. “Tu has tingut una visió. Vet aquí l’estàtua: aquesta estàtua era molt gran i d’una lluentor extraordinària, es dreçava davant teu i el seu aspecte era atemoridor. Era una estàtua que tenia el cap d’or fi, el pit i els braços de plata, el ventre i les cuixes de bronze. Les seves cames eren de ferro i els seus peus en part de ferro i en part d’argila. Tu l’estaves mirant quan una pedra es va desprendre sense que intervingués cap mà, va ferir l’estàtua i els seus peus de ferro i d’argila, i els va fer trossos. Llavors s’esbocinaren juntament, el ferro, l’argila, el bronze, la plata i l’or i es transformaren com el pallús de l’era a l’estiu, i el vent se l’emportà sense deixar cap rastre. I la pedra que havia ferit l’estàtua va esdevenir una gran muntanya i va omplir tota la terra. Vet aquí, doncs, el somni i la seva explicació, nosaltres la direm davant el rei”. Aquest és el somni. És el text, el contingut manifest. Ara cal fer la interpretació, què vol dir. Buscar el contingut latent, l’amagat. Fer una traducció del text original. Per això, en els somnis cal ser prudent en les interpretacions. Els mals somnis no s’han d’agafar al peu de la lletra com els altres. Cal una lectura del què volen dir. Fer-ne una traducció. Amb altres paraules, no hi ha somnis sinó persones que somien. Cada somni per bé que sigui el mateix, no té la mateixa significació o interpretació per a les persones que el somien igual o quasi idèntic. Cada persona té una explicació diferent.Els somnis sempre ens diuen alguna cosa del que somia a través dels aspectes que surten. Com la significació dels símbols.Per tant, en aquest cas, què li va dir Daniel, el jueu, al rei Nabucodonosor?.     (continuarà)

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: